Bardiensten

Taken van de bardienst
 
Bij het openen en tijdens de bardienst:
 
- Zorg dat de ruimtes open zijn en schoon.
- Controleer toiletten (schoon, toiletpapier, handdoekjes?)
- Zet, indien nodig, de thermostaat aan, naast de kantinedeur.
- Controleer de voorraad en vul zonodig aan.
- Bij het openen van een nieuwe verpakking: plak er een sticker met datum op.
- Laat alleen de mensen van de kantine dienst achter de bar. Leden/bezoekers blijven in  de kantine!
- Zet koffie en thee (de draadmand met benodigdheden staat in de keuken op de plank) 
voor begeleiders en chauffeurs van bezoekende team. Eerste kopje is gratis. Zo ook voor de coach van Emmen en scheidsrechters. Serveer in kopjes. Instructies hangen bij de apparaten. NB. Er zijn aparte kannen voor koffie en voor thee!
- Zorgt ervoor dat de teams die elftal hockey spelen in de rust thee krijgen op het veld of bij slecht weer in het clubhuis. De ouders van de jeugdteams kunnen gevraagd worden om de thee naar het veld te brengen.
- Maak zonodig snoepzakjes. Instructies hangen in de voorraadkast.
- Maak tijdig ranja voor beide teams. Ze drinken dit na de wedstrijd. Instructies in de
keuken bij de waterkoker.
 

Na afloop van de bardienst:
 
- Was de bekers af
- Spoel de koffie- en theekannen om
- Reinig werkbladen
- Afval verzamelen en indien nodig deponeren in blauwe container
- LAAT DE KANTINE WEER NETJES ACHTER VOOR DE VOLGENDE
  DIENST! Gebruik de werkdoeken en de schoonmaakmiddelen volgens het 
  kleurenschema (zie display in de keuken)


De laatste bardienst van de dag:
 
- Zet snoep, chips, suiker, melk en verdere producten weer in de voorraadkast en keuken
- Geld in de geldlade tellen (minus 25 euro aan wisselgeld) en in een envelop stoppen.
- Enveloppen liggen in het ladekastje op het barblad.
- Vermeld het bedrag dat nu in kas is als beginsaldo op de volgende turflijst en leg deze 
   tezamen met de geldla met 25 euro aan wisselgeld terug in het voorraadhok.
- Maak het koffieapparaat schoon volgens de regels die naast het apparaat hangen.
- Spoel alle koffie- en theekannen om met heet water en zet ze in de keukenkast, dus 
   ook de koffiekannen van het koffiezetapparaat horen na afloop in de keukenkast!!
- Suiker en melk in afgesloten bakjes in de kast in de keuken plaatsen.
- Maak de werkbladen schoon en desinfecteren (zie display in de keuken).
- Veeg de kantine, halletjes en de kleedkamers aan.
- Dweil indien nodig de vloer van de keuken en bar.
- Afval verzamelen en deponeren in de grote container die buiten staat.
- Alle lampen in de kantine, keuken en voorraad hok. De andere lampen gaan
   automatisch uit. Deuren op slot (met uitzondering van de deur van hal naar kantine).
- Breng sleutels en kasgeld terug naar het sleuteladres (zie bij contact).
 
 
De barcommissie organiseert voor de kantine de volgende activiteiten:

Zorgt voor een goede taakverdeling van de commissieleden
Wie doet welke taken en hoe gaat de uitvoering van die taken?
Overzicht over de kantine inkomsten en uitgaven
Kantine bezetting regelen via de teamindelingen
Heeft een ovezicht van de jaarplanning van de activiteiten commissie
Instructie kantine personeel (aan ouders en leden)
HACCP regelgeving uitvoeren
Alcohol beleid van de club uitvoeren
Schoonmaken van de kantine en keuken
Muziek
Inkoop en voorraad beheer
Contacten met leveranciers